onsdag 25 juni 2014

Det är sommarlov

Trots det jobbar jag. Fast gratis. Och det är så fantastiskt kul. Utvecklande. Utmanande. Spännande.

Igår hjälpte jag till att kortläsare lite. En mycket spännande bok om läxor som jag ser fram mycket emot. Jag hoppas den kan skapa den debatt som skolan saknat under många år. Om nyttan eller skadan av läxor. Om vad en läxa är och hur en läxa bör se ut om den ska finnas. I höst håller ni utkik efter den. Jag återkommer säkerligen.

 Igår läste jag också Simona Ahrnstedts blogg. Ett inlägg om redigering av manus som innehöll så många matnyttiga tips att jag fått läsa om det två gånger idag. Jag vet redan att jag kommer läsa det igen. Inlägget var precis lika bra inför skrivande, som en manual för hur man skriver synops och vips, så satt jag där. 

Idag fortsatte jag arbetet med att utforma mitt nästa manus. Jag hade redan innan delat in i kapitel för att sedan beskriva för mig själv vad som ska hända. En mycket platt beskrivning, men vilken fart jag fick på fantasin. Till stor hjälp var också tidningen Skriva som kom i brevlådan igår. Nu vet jag hur allt börjar och slutar. Dessutom vet jag vilken research jag har framför mig. Det är så roligt!

Ikväll har jag lekt amatör-lektör och kommenterat någons manus. Jag hoppas verkligen det jag tycker kommer vara till hjälp för den som skrivit detta manus som är en gripande skildring av något som förändrat hen. 

Lägg därtill att barnen bjudit på fantastiska kommentarer och en underbar gapskrattande lässtund innan läggdags. Sonen upprepar varje dag att han är så glad att just vi är hans föräldrar och att han aldrig skulle vilja bo någon annanstans och jag suger åt mig( det kan väl eventuellt hända att han någon gång kommer ändra sig). Dottern kommer gång på gång och vill ha en kram innan hon leker vidare (och det kan eventuellt också vara så att det ändrar sig någon gång).

En annan dag kan någon kanske påminna mig om att läsa det här. Det kan väl eventuellt hända att jag tycker lite annorlunda då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar