söndag 23 mars 2014

Torka aldrig tårar utan handskar del 2 och 3

Det var ett tag sedan jag läste första delen i serien och då var jag alldeles betagen. Nu bestämde jag mig för att fortsätta och när jag väl lagt bort del 2, Sjukdomen så fortsatte jag av bara farten med del 3, Döden.

Jag kan inte sätta fingret på bad det är som är annorlunda i de två senare delarna, men något gör att jag inte sugs in i dem på samma sätt. Jag flyter lika lätt över språket, jag bär med mig texten även när jag är någon annanstans och jag är glad att få fylla de kunskapshål kring denna tid. Det är i stunden jag läser som känslorna inte är lika starka. Endast några få gånger känner jag hur det hugger tag i bröstet, ändå saknar jag det inte.

Något som jag reagerar på är att historien är så inriktad på de lösa förbindelser de allra flesta verkade ha. Kanske är det sanningen men jag undrar över alla de andra, de som inte levde ut sina lustar. I samma stund jag nu skriver det inser jag att det förmodligen är en annan historia. 

Böckerna är briljanta, jag kan inte annat än hålla med hyllningskören. Jag är tacksam att historien finns tillgänglig och att jag tagit del av den.

1 kommentar:

  1. Jag har bara läst första delen men har alla. Tycker framför allt att det är ett stycke viktig nutidshistoria som man "ska" ha läst. Kram på dej.

    SvaraRadera